Radio Relyveld 2

Gideon Relyveld (foto) neemt u mee naar onbewaakte gebieden waar geen bordjes “Jazz” meer staan en je het zelf mag uitzoeken. Dit alles geheel in de Geest van Grote Vriend Han Reiziger.

(volgende keer weer met bewegende beelden)


  Download de flash speler om dit te zien.

Deel 1 staat HIER

Aflevering 2: Halt ! JazzGrens !

TUNE: Gioacchino Rossini: “Hachis Romantique”, uit “L’Album pour les enfants adolescents” (behorend bij het totaal aan o.a. kleine stukken voor piano, gecomponeerd tussen 1857 en 1868, die Rossini zijn zogeheten “Péchés de Vieillesse” – ofwel “Zonden der Ouderdom” heeft genoemd), Paolo Giacometti (piano: Pleyel 1858)

1.Louis Vierne: uit 24 “Pièces en style libre” op. 31 (Livre 2): “Légende” – à Maurice Blazy (1913), Ben van Oosten (Cavaillé-Coll-orgel in de Saint-Antoine des Quinze-Vingts, Paris)

2.Allyn Ferguson: Passacaglia and Fugue, door big band orkest The Los Angeles Neophonic Orchestra o.l.v. Stan Kenton, m.m.v. Gary Barone (trompet), Bud Shank (alt-saxofoon), Emil Richards (vibrafoon), Bill Perkins (tenor-saxofoon) (opname van 29 september 1965 in de Capitol Studios, Los Angeles)

3.Boris Blacher: “Music for Cleveland” (1957), Deutsches Symphonie-Orchester Berlin o.l.v. Vladimir Ashkenazy

4.Karl Amadeus Hartmann: Symfonie nr.6 (1953), tweede deel: Toccata variata, Presto – Allegro assai, Symphonie Orchester des Bayerischen Rundfunks o.l.v. Rafael Kubelík

5Bill Holman: “Hav-A-Havana”, uit het (Capitol-platen)album “Kenton Showcase”, Stan Kenton and His Orchestra (opname van 1 t/m 3 maart 1954);

6.Rolf Liebermann: Concerto for Jazzband and Orchestra (1954), vijfde t/m achtste deel: Scherzo II: Allegro vivace; Boogie-Woogie: Allegro; Interludium: Allegro sostenuto; Mambo: Allegro molto, NDR-Bigband und NDR-Sinfonieorchester o.l.v. Dieter Glawischnig (und Div. Solisten).

7. Miles Davis: uit “Kind of Blue”: “Blue and Green”, Miles Davis (trompet), Cannonball Adderley (alt-saxofoon), Bill Evans (piano), Paul Chambers (bas), John Coltrane (tenor-saxofoon), Jimmy Cobb (drums), (CBS-opname van 2 maart 1959, Columbia Studios, 30th Street Studios);

8.Mark-Anthony Turnage: “Night Dances”, derde deel: Nocturne (1981), London Sinfonietta o.l.v. Oliver Knussen, m.m.v. Gareth Hulse (hobo), Helen Tunstall (harp), John Constable (celesta), John Wallace (trompet);

Gepost door spinvis